fbpx
9.6 C
Delfzijl
dinsdag 22 september 2020
Home 112-nieuws Besmette asielzoekers van het AZC in Delfzijl vertrokken naar Musselkanaal

Besmette asielzoekers van het AZC in Delfzijl vertrokken naar Musselkanaal

Delfzijl – Vijftig asielzoekers van het AZC in Delfzijl zijn zaterdag aan het eind van de middag overgeplaatst naar een nog leegstaand AZC in Musselkanaal. De vijftig bewoners van de locatie die worden overgeplaatst zijn of besmet met het coronavirus, of ze leven samen met een besmet persoon.

Aan het eind van de middag kwamen drie bussen voor rijden om de vijftig bewoners op te halen. Om te voorkomen dat de buschauffeur besmet raakt bleven de voorste vier rijen in de bus leeg. Bovendien moet iedereen achterin instappen en was het dragen van een mondkapje verplicht. De asielzoekers die worden overgeplaatst naar Musselkanaal werken vrijwillig mee aan deze maatregel. De noodquarantaine in het azc in Musselkanaal is tijdelijk en wordt uitsluitend voor de doelgroep vanuit het azc Delfzijl gebruikt en voor maximaal 17 dagen.

Medewerkers azc niet besmet
Op dit moment zijn de medewerkers van het azc in Delfzijl, die in sommige gevallen met de besmette asielzoekers werkten, niet besmet met het coronavirus.

Op het AZC in Musselkanaal mogen de asielzoekers het terrein niet verlaten. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft uit voorzorg hekken geplaatst bij het azc, tijdens het verblijf in Musselkanaal regelt het COA alle benodigde zaken, zoals eten en drinken en hygiënemiddelen. Ook heeft de groep toegang tot medische zorg.