woensdag 20 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Beoogd voorzitter raadsklankbordgroep DAL-fusiegemeenten bekend

Delfzijl / Appingedam / Loppersum – De raadsklankbordgroep DAL-gemeenten vergadert 19 september 2018 voor de eerste keer in de raadzaal van Delfzijl. De klankbordgroep bereidt besluitvorming voor van de drie gemeenteraden over de te vormen DAL-gemeente in de aanloop naar de herindeling.

Selectiecommissie
Rinus Michels wordt door de selectiecommissie voorgedragen als voorzitter. Deze commissie, aangewezen door de fractievoorzitters van de DAL-gemeenteraden, bestond uit 3 raadsleden uit de 3 gemeenten. Michels (63) is burgemeester van de gemeente Winsum en heeft ruime ervaring met het voorzitterschap binnen het openbaar bestuur en een herindelingsproces. De gemeente Winsum gaat namelijk per 1 januari 2019 op in de nieuwe gemeente Het Hogeland.

Tijdens de vergadering van de raadsklankbordgroep op 19 september wordt hij formeel aangewezen. De vergaderingen van de raadsklankbordgroep zijn openbaar, worden aangekondigd op de gemeentelijke pagina van de drie gemeenten en worden live uitgezonden via www.delfzijl.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,304VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier