zaterdag 31 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Benefietfestival Shantykoor de Lopster Störmvogels voor Mart & Tini Fonds brengt ruim 2.200 euro op

spot_img

Loppersum – Shantykoor de Lopster Störmvogels uit Loppersum heeft op zaterdag 31 maart een Benefietfestival voor het Mart & Tini Fonds. In een sfeervol ingerichte sporthal de Boshal in Loppersum gaven zestal koren een optreden.

De opening van het Benefietfestival werd verricht door burgemeester Albert Rodenboog van de gemeente Loppersum door met alle aanwezigen het Gronings volkslied de zingen.

Het festival stond in het teken van het Goede Doel, namelijk het Mart & Tini Fonds. Het Mart & Tini Fonds ondersteunt het Martini Ziekenhuis de zieke kinderen en hun ouders. Zij doen dat omdat ze graag iets extra’s voor hen willen doen. Iets dat de ingrijpende ervaring van een ziekenhuisopname een beetje kleur en warmte geeft. Het fonds is in 2011 in het leven geroepen door een gift van Mirjam Wallenburg. Haar twee maanden oude zoontje Victor verbleef langere tijd op de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis nadat hij met spoed was opgenomen. Uit dank voor de goede zorgen heeft Mirjam op de eerste verjaardag van haar zoon 500 euro ingezameld. Inmiddels steunen veel particulieren en organisaties het Mart & Tini Fonds.

Ouders kunnen voor praktische ondersteuning een beroep doen op het Mart & Tini Fonds als de eigen financiën ontoereikend zijn en andere financiële bijstand (tijdelijk) niet beschikbaar is. Voor zieke kinderen is afleiding en ontspanning belangrijk. Met bijdragen uit het Mart & Tini Fonds financieren zij bijvoorbeeld kookworkshops voor kinderen met diabetes. Voor de verwerking van het verlies van een kind dat in het ziekenhuis is overleden, bieden zij gedenkactiviteiten en daarbij behorende voorzieningen aan. Voor een deel financieren zij dit met bijdragen uit het Mart & Tini Fonds.

De presentatie van het Benefietfestival was de hele dag in handen van Jaap Nienhuis uit Usquert, beter bekend als Jobke Nainhoes ex presentator van RTV-Noord.

Omstreeks 16:30 uur hebben voorzitter Jan Hendrik Klinkhamer en secretaris Kees Mulder van het organiserende koor de Lopster Störmvogels  een cheque overhandigd met een fantastische opbrengst van € 2.276,50 aan Gerda van Bergen, Unithoofd van de Kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis Groningen. De cheque zal een mooi plaatsje krijgen op de afdeling aldus mevrouw van Bergen en bedankte zij de organisatie met dit geweldige initiatief en de fantastische opbrengst.

De deelnemende koren waren Amusementskoor Ratjetoe uit Groningen, piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts uit Hoogezand-Sappemeer, de Magellan Singers uit Delfzijl, shantykoor Armstrong’s Patent uit Appingedam, piratenkoor the Lady Pirates en het organiserende shantykoor de Lopster Störmvogels.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten