In beeld: Ben Visser officieel beëdigd als eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Eemsdelta

Delfzijl – Ben Visser is op maandag 17 januari 2022 officieel beëdigd als eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Eemsdelta door commissaris van de Koning, René Paas. Ben Visser (40) volgt daarmee Gerard Beukema op die afgelopen vrijdag afscheid nam.

De nieuwe burgemeester gaf aan dat hij dankbaar is voor het vertrouwen in hem als burgemeester en kijkt uit naar de persoonlijke ontmoetingen met inwoners. “De komende weken en maanden wil ik – binnen de beperkte mogelijkheden die er zijn – iedereen graag opzoeken in het eigen dorp, in de eigen wijk, in het eigen huis”. 

Lef getoond
Commissaris van de Koning René Paas gaf in zijn toespraak aan dat zowel de burgemeester als de gemeente lef heeft getoond door voor elkaar te kiezen. “Ben Visser mag dan betrekkelijk jong en nieuw zijn, hij brengt wél een rijke en gevarieerde schat aan bestuurlijke en maatschappelijke ervaring met zich mee, als oud-wethouder, als burgemeester in Scherpenzeel, vanuit het bedrijfsleven en als leraar in het voortgezet onderwijs” aldus de commissaris. Ook benadrukte de commissaris in zijn toespraak dat de burgemeester en inwoners de tijd moeten nemen om elkaar te leren kennen. “En vooral: wees jezelf. Als gemeente en als burgemeester. Dan leer je elkaar het snelst kennen, weet je wat je aan elkaar hebt en kun je efficiënt en effectief aan het werk”.

Volste vertrouwen
Voorzitter van de vertrouwenscommissie Nick Boersma blikte nog even terug op de zoektocht naar een buitengewone burgemeester die de gemeente vorig jaar begon. “De vertrouwenscommissie staat nog steeds achter de keuze voor de heer Visser. We hebben u geselecteerd op uw kwaliteiten en hebben het volste vertrouwen in u als burgemeester”. De voorzitter van de vertrouwenscommissie sloot af met een opdracht voor de nieuwe burgemeester. Met de overhandiging van een koperen burgemeestersschep is een nieuwe traditie geboren waarbij elke nieuwe burgemeester een boom moet planten in de gemeente Eemsdelta. 

Ben Visser
Ben Visser is geboren op 4 oktober 1981 op Urk. Nadat hij in de gemeenteraad van Urk zat werd hij wethouder van de gemeente. In 2013 werd Visser burgemeester van de gemeente Scherpenzeel, maar door ziekte moest hij in 2017 tijdelijk terugtreden waarna hij in 2018 stopte als burgemeester. Daarna werd hij docent tot hij in oktober 2021 werd voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Eemsdelta.

Back to top button