Beestenboel tijdens introductie schoolschrijver Fabien van der Ham op OBS de Garven in Delfzijl

Delfzijl – Vrijdagochtend hebben leerlingen van basisschool De Garven kennis gemaakt met Schoolschrijver Fabien van der Ham, Ton van der Mare van DoeZoo Leens heeft model gestaan voor de hoofdpersoon uit ‘Pierewiet sluiten? Dat nooit!’ één van de kinderboeken van Fabien, die over een dierenopvang gaat. Ton van der Made heeft haar veel vertelt over het runnen van zo’n soort dierenopvang hier. Daarom was hij ook te gast op de Garven en Ton had een aantal dieren mee gebracht, zoals een reuze wandelende tak, een reuzenslak en een reuzenpad, ook had hij een mini Boa constrictor mee genomen. Voor de kinderen allemaal erg spannend.

Na het verhaal van Ton van der Made werd Fabien van der Ham officieel benoemd tot Schoolschrijver van OBS de Garven door het omhangen van De Schoolschrijver sjerp. Hierna mochten een paar leerlingen van de bovenbouw Fabien van der Ham een aantal vragen stellen.

De Schoolschrijver

De Schoolschrijver is een kinderboekenschrijver die een half schooljaar ‘gastschrijver’ is van een basisschool. Hij/zij heeft een inspirerende rol op taal en leesgebied en wil  met allerlei leuke activiteiten het leesplezier verhogen. In Amsterdam is De Schoolschrijver al een aantal jaren een groot succes.  Vorig schooljaar is er het als pilot gestart in de provincies Friesland en Groningen. Het geheel wordt gecoördineerd vanuit de bibliotheek, die onder andere collecties boeken voor de deelnemende groepen levert.

De Schoolschrijver geeft op tien vrijdagen inspirerende taallessen aan de leerlingen. Daarnaast vertelt ze aan ouders over het traject en geeft ze een workshop aan de leerkrachten. Er is een talentenklas, waarin een aantal talenten een schrijfworkshop krijgen en het traject wordt afgesloten met een feestelijk slotprogramma. Meer informatie op www.deschoolschrijver.nl .

Back to top button