10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 13:02

Bedrijventerrein Fivelpoort in Appingedam in beeld voor AZC

Appingedam – Bedrijventerrein Fivelpoort in Appingedam is als meest geschikte locatie in beeld voor de tijdelijke opvang van asielzoekers in Appingedam. Het gaat om opvang van 300 asielzoekers voor de duur van maximaal vijf jaar.

 Het college van burgemeester en wethouders van Appingedam, evenals de gemeenteraad en Groningen Seaports, hebben een aantal maanden geleden positief gereageerd op het verzoek van het COA voor de tijdelijke opvang van asielzoekers. De uitkomst van de diverse gesprekken heeft geresulteerd in de locatie Fivelpoort als meest geschikte locatie voor deze tijdelijke opvang.

Voorgenomen besluit
Voordat er definitief besluitvorming plaatsvindt, zullen eerst de bedrijven, de direct omwonenden en de inwoners van Appingedam de gelegenheid krijgen te reageren op de voorgenomen plannen. Voor de bedrijven op Fivelpoort en de direct omwonenden vinden er aparte informatiebijeenkomsten plaats.

Informatiemarkt
Op donderdag 14 april is er een informatiemarkt voor alle inwoners van Appingedam van 17.00 tot 21.00 uur in sporthal Eelwerd, Opwierderweg 65 in Appingedam.

De verwachting is dat er in de raadsvergadering van mei een definitief besluit wordt genomen. Het college en de gemeenteraad noemen het een morele en maatschappelijke plicht om als gemeente onderdak te bieden aan mensen in nood en zijn blij met het raadsbreed gedragen standpunt.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten