Beachvolleybal op zeer hoog niveau in Appingedam

Appingedam – Het beachvolleybalfeest in het centrum van Appingedam zal voor de 12 de keer weer losbarsten op vrijdagavond 22 juni en zaterdag 23 juni.

Ook dit jaar zullen er op de zaterdagmiddag- en avond spelers en speelsters te bewonderen zijn welke in de zaal op het allerhoogste niveau acteren in de Nederlandse competitie. De organisatie is zeer in zijn nopjes met het vastleggen van de 5 heren- en 5 damesteams uit de eredivisie. Op de twee gecreëerde velden zal afzonderlijk van elkaar een heren- en een dames-toernooi gespeeld worden.

De spelers en speelsters komen uit alle streken van Nederland zoals Zaandam, Doetinchem, Amsterdam en Groningen. Om 20.00 uur zal er 1 veld gecreëerd worden waarop zowel de heren als de dames de finale na elkaar zullen gaan spelen. De organisatie heeft 10 hotelkamers afgehuurd bij Hotel Ekenstein om zo de spelers en en speelsters een overnachting te kunnen aanbieden.

Wil je spelers en speelsters van het hoogste niveau naar Appingedam halen dan zul je hiervoor goede voorzieningen moeten aanbieden en tevens een goed gevulde prijzenpot neer moeten zetten om ze te bewegen tot een topprestatie. Maar hier is de organisatie zeker in geslaagd.

Maar liefst 80 kuub zand zal op het plein aan de Nicolaikerk gestort worden en vervolgens zullen er twee speelvelden gecreëerd worden. Rondom de speelvelden zullen er tribunes neer gezet worden om een stadioneffect te krijgen zodat de betrokkenheid met het spel groot is en er veel sfeer gecreëerd kan worden.

De diskjockeys gaan het publiek betrekken bij het spel d.m.v. opzwepende muziek en ook zullen er allerlei attributen aan het publiek uitgedeeld worden om de spelers en speelsters aan te moedigen. Dit beloofd een groot spektakel te worden.

Het hoofdtoernooi zal op de zaterdag vanaf half 4 ’s middags van start gaan en naar verwachting zullen de finales om ongeveer 20.00 uur gespeeld worden. Vrijdagmiddag start de schooljeugd met de aftrap van het beachvolleybalweekend. Op de vrijdagavond en zaterdagmiddag zullen er recreantentoernooien gespeeld worden.

Alle Damsters krijgen hier dan ook de mogelijkheid om te volleyballen op het unieke gecreëerde stukje strand in het centrum. Door het aanbieden van volleybal voor recreanten wil de organisatie zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met de volleybalsport. Bij het recreanten volleybal neemt het plezier de centrale plek in, samen sporten is goed voor de teamgeest.Back to top button