Beachparty bij jou in de tuin: zo doe je dat

Nederland – Strandtenten zijn leuk, de beachparty’s die ze organiseren ook, maar van de prijzen voor een koud drankje kom je doorgaans minder in de feeststemming. Terwijl je met een beetje fantasie datzelfde strandfeestje in je eigen tuin organiseert, maar dan een stuk goedkoper. Hieronder een aantal ideeën.

Loungen

Strandtenten en loungen klinken vaak in één adem. Zorg dus voor de juiste aankleding van je strandfeestje. Een paar kuub speelzand laten storten is wellicht een wat drastische maatregel, maar zorg in ieder geval voor passende zitmeubelen – denk aan de sterke Van der Garde loungesets. Daarnaast hang je gekleurde doeken op: aan de schutting, aan de schuur en eventueel schaduwdoeken om bij een buitje de boel droog te houden.

Bescherm je planten: markeer ze met linten

Ervan uitgaande dat je geen horde vandalen uitnodigt, is het afdoende om de planten en andere kwetsbare onderdelen van je tuin te markeren. Doe dit met linten, om maar aan te geven waar gelopen mag worden en waar niet.

Zorg voor passende (live) muziek

De een denkt bij een strandfeestje aan loungemuziek en beats die in de loop van de avond steeds hoger in aantal per minuut worden, de ander zet een echte hippiesfeer neer en regelt een lokale band die de ene na de andere kampvuurklassieker ten gehore brengt. Dat ligt dus geheel aan jouw smaak en ook een beetje aan die van je gasten. Wil je toch moderne muziek, zorg dan dat er een vriend komt draaien. Iedereen heeft wel een amateur-DJ in zijn vriendenkring. Creëer provisorisch een DJ-booth om hem heen en de dansvloer kan gevuld worden.

Dansvloer creëren

Zei iemand net dansvloer? Er zijn speciale platen te huur die je bovenop je gras neerlegt. Zo wordt je gazon beschermd tegen het feestgedruis. De platen haal je de volgende dag weer weg en het gras is je dankbaar. Alsof er nooit een feest heeft plaatsgevonden.

Feestverlichting

Om te voorkomen dat het gezelschap verandert in een verzameling op de tast rondscharrelende feestgangers, breng je feestverlichting aan. De welbekende lichtsnoeren, die met alle kleuren van de regenboog, zijn ook verkrijgbaar in led-versie, op zonne-energie. Is wel zo duurzaam.

Cocktailbar

Tot slot: je cocktailbar. Met een beetje handigheid – je moest toch ook een DJ-booth neerzetten – maak je een barretje waar je de lokale Tom Cruise neerzet. Hij schudt in stijl de ene na de andere cocktail bij elkaar en serveert de biertjes die we twee jaar lang niet durfden te drinken. Mét schijfje limoen erin. Proost alvast, en veel plezier!Back to top button