Baggermolen De Delf in de gracht van Delfzijl geplaatst

Delfzijl – De oude baggermolen De Delf is gistermiddag in de gracht van Delfzijl getakeld. De baggermolen krijgt hiermee een prominente plek in Delfzijl. Amasus Shipping heeft de baggermolen recent helemaal laten opknappen en wil met het plaatsen ervan een bijdrage leven aan de leefbaarheid en het aanzien van het centrum van Delfzijl.

De baggermolen komt in het midden van de gracht te liggen aan een spudpaal. Hierdoor kan de molen met de wind mee draaien waardoor deze steeds een andere positie zal aannemen.

De Delf was ooit in gebruik bij de voormalige baggerschool Oranje Nassau. De leerlingen kregen hierop praktijkonderwijs. Toen de school in 1991 haar deuren sloot werd de molen overgedragen aan de gemeente.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2174″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button