Avond hoog niveau blaas- en slagwerkmuziek in de Molenberg

Delfzijl – Zaterdagavond 10 maart as., aanvang 19.30u, vindt in Theater de Molenberg in Delfzijl de eerste editie plaats van het “Percussion & Brass Event”. Gedurende de avond kan het publiek tijdens drie achtereenvolgende programma-onderdelen genieten van hoog niveau blaas- en slagwerkmuziek van gerenommeerde orkesten en ensembles.

Het event start met een concert van het slagwerkensemble “Koningin Wilhelmina”, behorend tot de beste slagwerkensembles van Nederland. Het 30-koppige slagwerkensemble zal in de grote zaal een indrukwekkend non-stop programma geven van een uur, onder leiding van dirigent Theo van Kruistum. De muziekstukken die worden gespeeld zijn zeer divers, met prachtige melodieën en imposant slagwerk, en wordt ondersteund door zangeressen Eva Marks, Ine Zijlstra en pianist Lydia van Schaik.

Het tweede onderdeel vindt plaats in de foyer. Naast dat bezoekers een drankje kunnen nuttigen, kan worden geluisterd naar optredens van Brassband Heman, kan kennis genomen worden van aanbieders van muziekinstrumenten en kan deelgenomen worden aan een muziekwedstrijd blazen en slagwerk.

In het laatste onderdeel geeft een van Nederland beste fanfares, de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (onderdeel van de KMK-JWF bij straatoptredens) een concert. De Regimentsfanfare is de nog enige beroepsfanfare in Nederland en zal, onder leiding van dirigent Kapitein Harry van Bruggen, een zeer gevarieerd en indrukwekkend muzikaal programma verzorgen, ondersteund door de talentvolle solist Dani van Kruistum, met beelden op het grote scherm.

De zaal is open vanaf 18:30u. Kaarten kosten EUR 10,00 per stuk en zijn verkrijgbaar bij theater De Molenberg. Op de avond zelf zijn kaarten vanaf 18:30u ook verkrijgbaar aan de kassa bij de entree Molenberg. Meer informatie is verkrijgbaar via www.kon-wilhelmina.nl

Back to top button