Australische folkduo Saije op cultuurerf Andledon

Den Andel – Zaterdagavond 6 juli vindt een optreden plaats van het Australische folkduo Saije. Na succesvolle optredens op de grotere podia, doen ze deze tour ook Den Andel aan. Bij goed weer op het buitenpodium in de groene lommerrijke tuin op het erf, anders zoals gebruikelijk op het binnenpodium.

De muziek van Saije is te omschrijven als indie folk in de traditie van de flower power jaren ’60. Bezielende harmonieën, dynamisch gitaarspel en percussie versterken de verhalen over liefde en de wereld om ons heen. Daarbij worden nu en dan meerdere muziekinstrumenten door de gitarist tegelijk bespeeld.

In de jaren 2019 tot en met 2021 werd het duo meermaals bekroond, op het Nationaal Folk Festival in Australië, als jonge artiesten van het jaar. Dit leidde tot tournees in niet alleen Australië, maar ook in Canada in 2020 en 9 landen in Europa in 2023.

Het optreden van Saije start zaterdagavond 6 juli om 20.30 uur (20 uur deur open) op het cultuurerf Andledon. De entree voor het optreden bedraagt 12,50 euro reserveren is niet nodig.

Back to top button