fbpx
12.3 C
Delfzijl
woensdag 30 september 2020
Home Agenda tips Atelier Blaauw in Alle Kleuren opent haar deuren in Appingedam

Atelier Blaauw in Alle Kleuren opent haar deuren in Appingedam

Appingedam – Vanaf maandag 14 september opent atelier Blaauw in Alle Kleuren haar deuren in Appingedam. Het atelier biedt workshops aan in glasfusen en Tiffany. Eigenaresse Marian Blaauw is zelf een enthousiaste glasfuser en deelt haar kennis en vooral het plezier in het maken van mooie dingen graag met anderen.

Glasfusen is het samensmelten van stukken of platen glas. Dit kunnen verschillende vormen, diktes en kleuren zijn. Hoe hoger de oventemperatuur is, hoe gladder/vlakker het werkstuk wordt. Na de eerste keer fusen, heb je een plat werkstuk dat vervolgens met behulp van een mal kan worden gebogen tot een schaal, vaas of ander object.

Bij de Tiffany techniek worden afbeeldingen gemaakt door stukjes glas in bepaalde vormen te snijden. Deze stukjes worden vervolgens geslepen en verpakt in koperfolie. Daarna soldeert men de onderdelen aan elkaar tot het uiteindelijke ontwerp.

Blaauw in Alle Kleuren biedt korte en langere workshops aan. Deelnemers werken in kleine groepjes van maximaal 6 personen. Een basis workshop duurt 2,5 tot 3 uur maar andere vormen zijn ook mogelijk. Op termijn zullen ook andere creatieve workshop worden georganiseerd, samen met gastdocenten.

De komende weken staan algemene workshops ‘kennismaken met glas’ gepland en ook workshops met het oog op de kersttijd. Zo kunnen deelnemers hun eigen kerstlantaarn of kerstornamentjes maken.

Meer informatie is te vinden op www.blaauwinallekleuren.nl of via facebook.