Art Carnivale Zomercarrousel op het nieuwe belevenispark Kultuureiland Damsterplas

Steendam – Het team van familiefestival Art Carnivale presenteert dit jaar een Zomercarrousel: vijf unieke dagen met een ‘kleintje Art Carnivale’ op het terrein van het nieuwe belevenispark Kultuureiland Damsterplas bij het Schildmeergebied in Steendam.

In de komende vakantieperiode bieden ze vijf zondagen vermaak met een gevarieerd aanbod voor jong en oud(er) met onder andere live muziek, (straat)theater, kinderactiviteiten, podiumkunsten (dichters en vertellers), een kramerie en (h)eerlijk eten en drinken. Ieder ‘rondje’ van de Zomercarrousel zal anders zijn; elke zondag heeft een geheel eigen programma.

De Zomercarrousel draait 25 juli en 1, 8, 15 en 22 augustus op zondag van 14.00 tot 20.00 uur. Per dag zijn 500 toegangskaarten beschikbaar.

De prijs voor een kaartje bedraagt €15,- per persoon, kinderen tot en met 12 jaar betalen € 5,-. Kaarten zijn te bestellen in de ticketshop op www.artcarnivale.nl of via www.facebook.com/artcarnivale

Kultuureiland Damsterplas
De voormalige zandafgraving bij Steendam wordt momenteel op een organische manier heringericht als een artistiek belevenispark; het Kultuureiland Damsterplas.

Samenwerkende kunstenaars en ideeënmakers uit de omgeving hebben de handen ineengeslagen en ontwikkelen in samenwerking met de gemeente Midden-Groningen en organisaties uit de regio een nieuwe belevenis op het gebied van kunst, kultuur en natuur.

Ondanks de prille start en de nog volop in aanleg en ontwikkeling zijnde tuinen en voorzieningen willen we u er dit jaar al van harte verwelkomen. Naast de Art Carnivale Zomercarrousel kunt u ook op de overige dagen terecht op het Kultuureiland en alle ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

Aan de Damsterplas liggen een aantal zit- en ontmoetingplekken en een tweetal strandjes. Het water in de plas is van goede kwaliteit en kan recreatief gebruikt worden, er is echter geen water- en/of strandbewaking aanwezig. Parkeren kan op de parkeerplaats bij het Strandpark Schildmeer aan de Roegeweg. Aanvullende informatie is te vinden op www.facebook.com/Kultuureiland

Back to top button