Arriva laat extra bussen en treinen rijden tijdens DelfSail 2024

Delfzijl – Arriva rijdt van 13 tot en met 16 juni met langere treinen naar het evenement DelfSail in Delfzijl. Daarmee stimuleert Arriva de vele duizenden bezoekers om de trein te pakken naar het grootschalige nautische event.

Bezoekers die toch met de auto komen, kunnen vanaf twee parkeerterreinen gebruik maken van de pendeldienst van Arriva Touring. Een parkeerkaart inclusief pendelbus van een van de grote parkeerplaatsen kost €8,50 per volwassene, kinderen van 4 jaar t/m 13 jaar €4,00 per kind worden gerekend kinderen onder de 4 jaar kunnen gratis met de pendelbus mee.

Duurzaam vervoer
“Een bezoek aan DelfSail begint al als je thuis de deur uit stapt”, laat Ben Haverkort, Commercieel Directeur van DelfSail 2024, weten. Arriva zorgt vervolgens voor een onbezorgde reis. Arriva vindt het belangrijk om samen te werken en partnerships aan te gaan met organisaties als DelfSail. DelfSail verwacht 450 duizend bezoekers in vier dagen. Door gebruik te maken van het openbaar vervoer kiest de bezoeker ervoor om makkelijk en duurzaam te reizen.

Vanaf de parkeerterreinen rijdt Arriva Touring met pendeldiensten naar het evenemententerrein. “Hiermee voorkomen we verkeersdrukte in Delfzijl en komen bezoekers goed aan in de haven.” laat Mark Garmann, Marketingmanager Arriva Noord weten.

Langere Arriva treinen tot aan het evenemententerrein
Tijdens het vier dagen durende DelfSail-evenement zet Arriva langere treinen in om iedereen naar Delfzijl te brengen. Ook rijdt de trein op zondag vaker tussen Groningen en Delfzijl. De trein rijdt tot aan het evenemententerrein in Delfzijl. Hierdoor is er een zeer goede bereikbaarheid. Arriva zet extra personeel in voor een goede begeleiding naar het evenemententerrein.

Winactie en aantrekkelijke tickets
Tijdens DelfSail heeft Arriva een winactie. Iedere dag verloot Arriva onder haar reizigers een unieke sloepvaart langs alle Tall Ships in de haven van Delfzijl. Met aantrekkelijke tickets kunnen reizigers voordelig met de trein naar DelfSail. Meer informatie hierover is te vinden op www.laatjebrengen.nl

Back to top button