Arjen Robben ambassadeur van Eurocup Delfzijl

Delfzijl – Arjen Robben draagt Eurocup Delfzijl een warm hart toe. De 34-jarige Groninger wordt mede daarom ambassadeur van het internationale jeugdtoernooi voor spelers tot 13 jaar.  

De steraanvaller van FC Bayern München is enorm positief over het hoogstaande voetbaltoernooi in Delfzijl en had dan ook geen bedenktijd nodig toen Eurocup Delfzijl hem benaderde voor het ambassadeurschap.

“Ik vind het een fantastisch evenement voor de regio’’, vertelt Robben. “Het is vooral super dat we jeugdspelers de kans bieden om op internationaal niveau te kunnen spelen. Dat is een geweldige ervaring voor alle deelnemende teams en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.’’

Trots
Roy Boxmeer, voorzitter van Eurocup Delfzijl, laat weten erg blij te zijn met het ambassadeurschap van Robben. “De ouders van Arjen zitten al vanaf de eerste editie bij ons op de tribune. Ook zij zijn fan van het jeugdvoetbal en de manier waarop het spel bij ons gespeeld wordt. Nu Robben zich aan ons wil verbinden als ambassadeur is dat helemaal geweldig. Daar zijn we enorm trots op”, aldus Boxmeer.

Eurocup Delfzijl verwacht mede hierdoor verder te kunnen groeien. Boxmeer: ‘’Dit is voor ons een grote stap vooruit. Dit laat zien dat we als voetbaltoernooi meetellen in Europa.’’ Eurocup Delfzijl – aan de naamgeving van het evenement verandert niets – hoopt met Robben een nog beter imago te krijgen in de voetbalwereld en nog meer deuren te openen.

Samenwerking
Het gaat om een beginnende samenwerking waarbij er aan beide kanten ideeën liggen waarover gesproken zal gaan worden. Tijdens de aankomende editie zal het publiek het nog even zonder Robben moeten stellen, aangezien de voorbereiding op de tweede seizoenshelft voor FC Bayern München in volle gang is. Een bezoek van Robben aan het Groningen Seaports Stadion zit er daarom dit jaar nog niet in. Een mooie doelstelling wellicht voor de volgende editie.

Voor wie het niet weet: wat is Eurocup Delfzijl?
Eurocup Delfzijl is een indoortoernooi voor jeugdteams tot 13 jaar van betaald voetbalorganisaties. Het tweedaagse hoofdtoernooi wordt gespeeld op kunstgras dat speciaal voor Eurocup Delfzijl wordt gelegd in de loods van Wijnne Barends in de haven van Delfzijl. Het kunstgrasveld wordt omheind door boarding, waardoor het spel razendsnel verloopt. Ook is er licht en geluid om een mooie sfeer in de zaal te creëren.

Onder meer de huidige club van Robben, FC Bayern München dus, is aanstaande zaterdag en zondag van de partij in het Groningen Seaports Stadion. Ook FC Groningen en PSV, twee bijzondere clubs voor Robben, doen een gooi naar de felbegeerde bokaal die voor de zevende keer wordt uitgereikt. Uit het buitenland komen verder onder meer Fortaleza (Brazilië), Chelsea en Manchester City naar Delfzijl.

Back to top button