Appingedam zet komende jaren fors in op groenonderhoud

Appingedam – Het college van B&W heeft ingestemd met het opstellen van een Plan van Aanpak voor het groenonderhoud in de gemeente Appingedam. Daarnaast worden extra middelen uitgetrokken om het achterstallig onderhoud gefaseerd (in 2 jaar) weg te werken op de begraafplaatsen Rusthof en Stilleweer. Paden worden hersteld, nieuwe hagen gepoot en een betere beheerssituatie gerealiseerd. Daarvoor is in totaal 105.000 euro opgenomen in de begroting.

‘Weer op niveau’
Wethouder Lea van der Tuin is verheugd over de extra inzet van middelen: “Hiermee kunnen we zorgen dat het onderhoud van het groen weer op niveau komt. Door bezuinigingen, ecologisch beheer en de droge zomer kregen we veel vragen over het onderhoud van het groen. Met de maatregelen kunnen we het groenonderhoud naar een hoger plan tillen.”

Voor de uitvoering van het Plan van Aanpak is structureel 70.000 euro beschikbaar gesteld. Lea van der Tuin: “De gemeenteraad bepaalt uiteindelijk hoe het straatbeeld eruit kan komen te zien en het niveau van het groenonderhoud.”

Back to top button