fbpx
4.2 C
Delfzijl
zondag 17 november 2019
Home Weer en natuur Appingedam provinciaal middelpunt Boomfeestdag

Appingedam provinciaal middelpunt Boomfeestdag

Appingedam – Op woensdag 16 maart wordt de Boomfeestdag gevierd met als thema ‘Bomen en bossen’. De gemeente Appingedam is aangewezen als de accentgemeente van de provincie Groningen. Dit houdt in dat de boomfeestdagviering van de gemeente Appingedam provinciaal in de schijnwerpers staat. Burgemeester Pot en de wethouders Van Bostelen en Usmany zullen samen met de Gedeputeerde van de provincie Groningen, de heer Staghouwer, om 8.45 uur het startsein voor deze feestelijke dag geven door het planten van een adoptieboom. Als adoptiebomen worden 5 appelbomen geplant van het ras Groninger Kroon.

De viering van de Boomfeestdag wordt samen met ca. 250 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen gehouden op de plantlocatie op het Eendrachtterrein. Bij de opening zijn alle kinderen aanwezig, daarna gaat de ene helft naar de plantlocatie voor het planten van de bomen, de andere groep gaat naar het bosje naast de Groeve voor een educatieve wandeling. Daarna wordt gewisseld.

In de week voorafgaand aan de Boomfeestdag zal een boswachter de scholen bezoeken en het thema ‘Bomen en bossen’ toelichten. Bomen maken bossen en bossen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ze zijn een oase van rust in ons drukke bestaan. Maar bossen zijn meer dan dat: ze werken ook als spons na veel regenval en gaan overstromingen en erosie tegen doordat ze met de wortels de grond vasthouden. Bovendien zijn ze een belangrijke luchtzuiveraar: het bos neemt CO2 op en produceert zuurstof.

De boomfeestdag in Appingedam wordt georganiseerd door de gemeente Appingedam in samenwerking met het IVN, Groninger Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer Groningen.

Advertenties

Advertenties