20.2 C
Delfzijl
16 juni 2021 10:57

Appingedam luidt zaterdag de klokken

spot_img

Appingedam – De Stichting Damster Klokkenspel doet zaterdag 21 april om 12:00 uur mee aan een Europese manifestatie in het kader van het Europees Jaar van het Culturele Erfgoed.

De oproep om de klokken te luiden komt van de Spaanse instelling ‘Hispania Nostra INTBAU’. Deze organisatie heeft alle plaatsen in Europa waar nog klokken met de hand worden geluid opgeroepen om die zaterdag te laten horen. Ze ontvangen bovendien graag een filmpje van het klokgelui, zodat die allemaal verzameld kunnen worden en kunnen worden bekeken via hun website.

De organisatie wil zo benadrukken hoe belangrijk het klokluiden al eeuwen is geweest en nog steeds kan zijn en wil voorkomen dat deze eeuwenoude traditie verloren gaat. Uiteindelijke doel is om het klokluiden bij UNESCO op de lijst te krijgen van Immaterieel Menselijk Erfgoed.

In de Damster toren zijn drie klokken die met de hand kunnen worden geluid. Dat gebeurt zaterdag om 12:00 uur door bestuursleden van de Stichting Damster klokkenspel en Stadsbeiaardier Adolph Rots.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten