fbpx
13.5 C
Delfzijl
donderdag 24 september 2020
Home Algemeen Appingedam kiest voor permanente tijdelijke school tegenover Olingertil Appingedam

Appingedam kiest voor permanente tijdelijke school tegenover Olingertil Appingedam

Appingedam – In Appingedam worden de gebouwen van het primair onderwijs versterkt in het kader van de aardbevingen. Om het versterken te realiseren is tijdelijke huisvesting nodig. Het college van Appingedam kiest voor het uitwerken van een plan om een koppeling te maken tussen nieuwbouw en tijdelijke huisvesting op de locatie tegenover de school Olingertil aan de Olingermeeden.

Wethouder Lea van der Tuin: “Ik ben blij dat we dit besluit, weliswaar onder voorbehoud, hebben kunnen nemen. In het zoeken naar tijdelijke huisvesting zijn veel mogelijkheden onderzocht. De keuze die we nu maken is de beste optie. We willen een gebouw onderzoeken dat geschikt is voor tijdelijke huisvesting en tegelijk krijgt het speciaal onderwijs duurzame, aardbevingsbestendige nieuwbouw dat voldoet aan alle eisen. Dankzij de medewerking van alle scholen, partners, besturen en directies, NCG en de NAM hopen we dit mooie plan te gaan realiseren. Ik vertrouw erop dat we het definitieve besluit over niet al te lange tijd kunnen nemen.”

Het plan
Het nieuwe schoolgebouw komt aan de Olingermeeden tegenover IKC Olingertil. Het gebouw wordt in het eerste jaar gebruikt als tijdelijke huisvesting. Aansluitend wordt het geschikt gemaakt voor het speciaal onderwijs van RENN4/Berjarijke. Samen met de scholen wordt op dit moment een plan ontwikkeld voor de stedebouwkundige inpassing en de verkeersstructuur. Om inpassing mogelijk te maken is een planologische procedure noodzakelijk.

Planning
Het streven is dat IKC Olingertil vanaf augustus 2019 in de gekoppelde nieuwbouw met de tijdelijke huisvesting kan trekken. Aansluitend volgt IKC OPwierde en daarna zal RENN4/Berjarijke zich definitief op deze locatie vestigen.

Vervolg
De omwonenden worden door de gemeente uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over het voorlopige plan en de toekomstige verkeersstructuur op maandag 18 juni 2018.