18.3 C
Delfzijl
19 juni 2021 04:30

Anneke 24h Memorial Walk 87 kilometer wandelen in en rond Appingedam

spot_img

Appingedam – Borstkanker treft in Nederland 1 op de 7 vrouwen en is daarmee de kankersoort die het meest voorkomt bij vrouwen. In 2019 was borstkanker de kankersoort de 1 na meest voorkomende soort in Nederland.

Waar bij de ene vrouw een klein knobbeltje makkelijk kan worden verwijderd en genezing mogelijk is, zijn veel andere vrouwen minder gelukkig met het verloop van hun ziekte. Jaarlijks overlijden ruim 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker, bijna 10 mensen per dag!

In april 2019 overleed Anneke Brouwer – van der Veer aan de gevolgen van uitgezaaide borstkanker. Anneke was op een groot aantal terreinen actief in de regio. Jarenlang in de Ouderraad en Medezeggenschapsraad van de voormalige OBS Iemekörf, bijna 2 decennia betrokken bij de Hockeyclub Eemsmond en ook heel veel jaren actief in de wijk Opwierde, Wij de Wijk Opwierde werd mede door Anneke vorm gegeven.

Anneke was ook actief met het werven van fondsen voor Pink Ribbon en om Anneke te gedenken en om haar inzet voor Pink Ribbon voort te zetten loopt Coen Brouwer de wandelmarathon Anneke 24h Memorial Walk. Verdeeld over 11 wandelingen loopt Coen in en om Appingedam waarbij natuurlijk het oude stadscentrum wordt aangedaan maar bij de 10 kilometer ook het buitengebied van Opwierde en Solwerd. De 20 kilometer is een ronde waarbij om het Schildmeer wordt gelopen.

Via de actiepagina https://actie.voorpinkribbon.nl/actie/coen-brouwer is inmiddels al meer dan €4.700 opgehaald en het streefbedrag is daarmee royaal overschreden. Maar omdat voor het voorkomen en genezen van borstkanker nog heel veel onderzoek nodig is zijn donaties heel hard nodig.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten