Anne Kamminga maakt sterk debuut Olympisch boksen

Nieuwegein / Appingedam – Zondag bokste Anne Kamminga, lid van boksvereniging Appingedam, haar debuutpartij op het Noord Nederlands kampioenschap in Nieuwegein. Daar er in haar gewicht geen tegenstander voorhanden was in de A klasse, moest ze een gewichtsklasse hoger boksen. Ze trof in de finale Nederlands kampioene Heleen van de Water van de vereniging Verbon uit Utrecht.

Van de Water probeerde vanuit het midden van de ring het Anne moeilijk te maken met haar lange directe stoten. Ze moest echter goed blijven uitkijken voor Anne die soms gevaarlijk wist te counteren.

De tweede ronde liet een zelfde beeld zien. Beide wisten hun punten te pakken. Van de Water nam soms iets meer het initiatief waardoor ze met een licht voordeel afsloot.

De laatste ronde leek Anne haar tegenstandster door te hebben. Elke aanval die de Utrechtse inzette werd keihard door Anne gecounterd. Over deze laatste ronde bestond geen twijfel. Deze had Anne duidelijk naar zich toegetrokken

De jury gaf uiteindelijk de winst aan Heleen van de Water. Anne Kamminga kan echter terugkijken op een zeer goed debuut in de hoogste klasse van het Olympisch boksen. Op deze manier boksen in een hoger gewicht getuigd van klasse. Trainers van de andere clubs lieten zich lovend uit over Anne’s debuut evenals de voorzitter van de NBB.

Back to top button