Annalies Usmany opnieuw lijsttrekker Gemeentebelangen Appingedam; Dries Zwart stopt als fractievoorzitter

Appingedam – Deze week heeft de ledenvergadering van Gemeentebelangen Appingedam de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 definitief vastgesteld. De dag van kandidaatstelling is op maandag 5 februari a.s. Politieke groeperingen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen dienen op die dag hun kandidatenlijst in bij de gemeente.

Het voorstel dat door het bestuur aan de ledenvergadering werd voorgelegd, is overgenomen. Lijsttrekker en nummer 1 op de lijst is Annalies Usmany-Dallinga, wethouder van Appingedam. Op nummer 2 van de lijst staat Jeanne Schoonhoven en niet Dries Zwart, de huidige fractievoorzitter.

Dries Zwart: “Om persoonlijke redenen heb ik besloten om mij niet beschikbaar te stellen voor een volgende termijn van de gemeenteraad Appingedam. Inmiddels is helder dat Appingedam, Delfzijl en Loppersum de herindeling starten. Ik zal mij samen met anderen oriënteren op het voorbereiden van één (-nieuwe, lokale-) partij voor de toekomstige DAL-gemeente voor de verkiezingen eind 2020.

Tiny Tuil, voorzitter bestuur Gemeentebelangen: “Dries Zwart heeft zich jarenlang ingezet voor de Damster politiek. Wij zijn hem daar dankbaar voor. Hij blijft formeel raadslid tot aan de installatie van de nieuwe raad. Hij heeft te kennen gegeven dat hij vanaf nu niet meer actief deel zal nemen aan de vergaderingen van fractie en raad. Uiteraard respecteren wij zijn besluit.”Back to top button