fbpx
6.1 C
Delfzijl
zaterdag 26 september 2020
Home Agenda tips Anja Vlaskamp exposeert in het Stadskantoor van Appingedam

Anja Vlaskamp exposeert in het Stadskantoor van Appingedam

Appingedam – In het stadskantoor (gemeentehuis) van Appingedam zijn vanaf 4 december t/m 1 februari werken te zien van Anja Vlaskamp. Anja is afgestudeerd aan de Nieuwe Academie in Utrecht (2009).

De zoektocht naar alle facetten van het landschap heeft haar aandacht. Zowel de eindeloze verten, imposante bergen alsook de details in bv. een composthoop en het beeld achter een boomschors vormen haar fascinatie.

Anja over haar werk: De landschappen waar mijn ogen in de afgelopen jaren achter zijn blijven haken, waarin ik op zoek ben gegaan naar de leegte en stilte, vormen een blijvende inspiratiebron; soms door in te zoomen en naar binnen te kijken en dan weer op afstand zoekend naar een vertrouwde compositie of lichtval.

Drie elementen, aarde, lucht en water, zijn de leidraad. Vanuit een foto ga ik meestal aan het werk. De eerste kwaststreken worden nog door de foto bepaald. Gaandeweg vult de drager, doek of papier, zich met verf, met de voorstelling los van de foto en los van de realiteit.

In de gangen van het stadskantoor wil ik u tijdens het wachten en het werken meenemen in een geschilderde wereld van landschappen.

Landschappen waar we in weg kunnen dromen, waar we vrij kunnen zijn,  waar we koud of warm van worden, waar we ons thuis voelen of waar we naar hunkeren omdat thuis ver weg is. De schilderijen van Anja zijn te zien in de Kunsthal van het Stadskantoor Appingedam

Het stadskantoor is gevestigd in de voormalige HBS en is te vinden aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadskantoor. (Ma.- Do.: 8:30 – 16:00 u. en Vr. 8:30 – 12:00 u.) (4 december –1 februari, rond kerst en jaarwisseling aangepaste openingstijden)