Anderhalf jaar cel voor hardhandig innen drugsschuld 

Delfzijl (ADP) – Voor diefstal met geweld en afpersing zijn twee 29-jarige mannen uit Appingedam en Delfzijl veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Een half jaar hiervan is voorwaardelijk. Tegen hen was tot dertig maanden cel geëist. 

De mannen vielen op 6 december 2021 in Delfzijl een woning binnen en bedreigden de bewoner. Hij werd mishandeld en gedwongen geld te pinnen. Het slachtoffer had bij dit duo een drugsschuld. Hij stapte nadien naar de politie, omdat hij wel vaker met deze twee aan de stok had gehad. 

Camera in woonkamer
Zijn belagers ontkenden. Dit veranderde toen zij met camerabeelden werden geconfronteerd. Het slachtoffer had een camera in zijn woonkamer gemonteerd en het geweld was haarfijn in beeld gebracht. Ook de diefstal van een zaklamp was geregistreerd.  

Net op vrije voeten
De Damster was nog maar net op vrije voeten toen hij zijn vriend in Delfzijl hielp met het ophalen van drugsgeld. De vier maanden die hij nog open had staan, moet hij alsnog uitzitten. Beide mannen mogen geen contact zoeken met het slachtoffer of in de buurt van zijn woning komen.  Back to top button