Alternatieve protestactie Genoeg=Genoeg in Appingedam trekt ruim 250 deelnemers

Appingedam – Tegelijk met de grote fakkeloptocht in de binnenstad van Groningen was er ook een protestactie plaats bij het Centrum Veilig Wonen in Appingedam. Deze actie was bedoeld voor mensen die niet in de gelegenheid waren om in Groningen aanwezig te zijn, maar toch hun stem wilden laten horen.

Er kwamen ruim 250 mensen af op deze aanvullende Genoeg = Genoeg actie, naar aanleiding van de zware aardbeving bij Zeerijp. De deelnemers werden toegesproken door SP lijsttrekker Harry Rozema, burgemeester Anno Wietze Hiemstra en oud-secretaris Dick Kleijer van de Groninger Bodem Beweging. Verder was er live muziek.

De actie werd gesteund door de lokale politiek. Onder andere raadsleden uit Delfzijl en Appingedam waren aanwezig. Bij de actie in Appingedam werd geen fakkeltocht gehouden. De deelnemers konen vooral met elkaar in gesprek onder het genot van een kop koffie.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1453″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

 

Back to top button