Als ondernemer je ambities realiseren? Begin met een goed uitgewerkt plan

Regio – Op dinsdag 25 juni organiseert Economic Board Groningen (EBG) het zesde EBG Kenniscafé, met als thema: realiseer je ambities, begin met een goed uitgewerkt plan. EBG constateerde dat ondernemers regelmatig tegen vraagstukken aanlopen op het moment dat zij hun onderneming een stap verder willen brengen. Zo werd het thema voor een nieuw Kenniscafé geboren. Tijdens het plenaire deel en de kennistafels kunnen ondernemers praktische kennis opdoen voor het maken van een businessplan, marketingplan, een investerings- en/of financieringsplan en een plan voor bedrijfsoverdracht. EBG Kenniscafé is een informele netwerkbijeenkomst voor ondernemers in Noord- en Midden-Groningen met wisselende thema’s.

Het EBG Kenniscafé vindt dit keer plaats in Boerderijcafé Mausel in Noordbroek en is bedoeld voor ondernemers in de gemeenten Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Midden-Groningen en voormalige gemeente Ten Boer.

Zelf doen? Of toch advies inschakelen?
Uit gesprekken met ondernemers blijkt dat zij soms niet weten hoe zij hun onderneming verder kunnen professionaliseren. Het kan dan een goed idee zijn om een adviseur in te schakelen voor hulp bij het opstellen van een plan dat hen helpt om een volgende stap te zetten met hun onderneming. Tijdens het EBG Kenniscafé op 25 juni geven professionals uit de regio deelnemers praktische tips en adviezen. Ook kunnen ondernemers met elkaar van gedachten wisselen over deze onderwerpen tijdens de netwerkborrel.


Sprekers uit de regio
Tijdens deze middag delen twee ondernemers hun ervaringen in de praktijk. Edwin Gerbers van Indoorski Zuidbroek vertelt welk advies hij heeft ingewonnen en hoe hij de EBG AdviesregelinG heeft gebruikt voor de ontwikkeling en financiering van zijn nieuwe bedrijf.  
Hinke van der Veen, eigenaresse van Zwemschool De Krabbelaar in Muntendam, vertelt hoe zij een businessplan en marketingplan opstelde. Zij maakte hierbij ook gebruik van de EBG AdviesregelinG. 

De diepte in aan de kennistafels
Na het gezamenlijke gedeelte kunnen de deelnemers in twee rondes aanschuiven bij een van de vier kennistafels en dieper ingaan op de verschillende onderwerpen. Ze kunnen kiezen uit de thema’s: een businessplan opstellen (Harjo Spijk van Accountantskantoor Spijk), een investerings- en financieringsplan maken (Ondernemershuis Noord-Groningen), bedrijfsoverdracht (Ondernemershuis Noord-Groningen), marketingplan maken (Jeroen van der Meulen van Frissekom). Ook is er tijdens en na de kennistafels voldoende gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met collega ondernemers.

Kortom, het wordt een middag met boeiende sprekers uit de regio, interactieve kennistafels en vrijblijvende adviezen.

Aanmelden
Het EBG Kenniscafé vindt plaats op dinsdag 25 juni in Boerderijcafé Mausel, Noorderstraat 21 in Noordbroek. Het programma start om 15.30 uur, de inloop is vanaf 15.00 uur. Ondernemers uit Noord- en Midden-Groningen kunnen zich gratis aanmelden voor het EBG Kenniscafé, via www.ebgn.nl/ambitieBack to top button