fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Alle kavels op het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen zijn verloot

Wagenborgen – Donderdag vond de loting van elf nieuwbouwkavels die op het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen beschikbaar zijn plaats bij Emmius Notarissen in Delfzijl. Door de loting zijn alle kavels vergeven. Tot en met woensdag 21 april konden belangstellenden zich inschrijven voor de nieuwbouwkavels, waarvan vier kavels op de locatie Nieuw-Hebron en zeven kavels op de locatie De Burcht. De gemeente Eemsdelta heeft in totaal 17 inschrijvingen mogen ontvangen voor de beschikbare kavels.

De loting
De loting werd uitgevoerd door wethouders Jan Menninga en Pier Prins. Alle inschrijfformulieren zijn in een melkbus gegaan. De inschrijfformulieren werden één voor één door de wethouders uit de melkbus getrokken voor de bepaling van de rangorde. Op basis van die rangorde vond de kaveltoewijzing plaats. Degene met het hoogste rangnummer, rangnummer 1, kreeg de kavel van zijn of haar eerste voorkeur toegewezen. De volgende kandidaten kregen de nog beschikbare kavel van hun voorkeur. Toen de loting klaar was belden de wethouders de ingelote personen op met het goede nieuws.

Wethouder Jan Menninga: “Met de verkoop van de kavels gaan we in op de wens van de inwoners van Wagenborgen. Het is goed om te zien dat we vandaag alle kavels via de loting hebben kunnen vergeven. Helaas moesten we ook geïnteresseerden teleurstellen.”

Hoe nu verder?
Wethouder Pier Prins: “De grote interesse voor de nieuwbouwkavels zijn goed nieuws voor het dorp Wagenborgen en de gemeente Eemsdelta. We gaan nu het terrein verder bouwrijp maken, zodat de kandidaten zo spoedig mogelijk kunnen starten met de bouw van hun nieuwe woning.”

Onderdeel herontwikkeling Groot Bronswijk-terrein
De verkoop van de kavels op het Groot Bronswijk-terrein maken onderdeel uit van de herontwikkeling van het terrein.  Het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen bestond uit een parkachtige omgeving met daarin een dierenweide, een begraafplaats en een waterpartij. Inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en de gemeente hebben een uitvoeringsprogramma gemaakt voor de herontwikkeling van het Groot Bronswijk-terrein. Op het terrein staat nu een nieuw kindcentrum de Kronkelaar. Woonstich­ting Groninger Huis heeft Tiny Houses op het terrein geplaatst en heeft plannen om levensloopbestendige wonin­gen te bouwen. Heuvelman Projecten realiseert de nieuwe huisartsenpraktijk op het terrein. Kijk voor meer informatie op www.eemsdelta.nl/grootbronswijk

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer