23.1 C
Delfzijl
9 mei 2021 22:24

Alle 35 deelnemers geslaagd voor Cambridge examen op het Eemsdeltacollege

Appingedam – Dinsdag zijn er, tijdens een officiële uitreiking bij Eemsdeltacollege op locatie Pastorielaan, maar liefst 35 havo/vwo leerlingen die een certificaat van het internationaal erkend Cambridge examen hebben ontvangen.

Eemsdeltacollege biedt leerlingen extra uitdaging in Engelse taalvaardigheid

In vervolgstudies op universiteiten en hogescholen of tijdens stages krijgen leerlingen regelmatig te maken met de voertaal Engels. Tijdens colleges wordt de lesstof vaak in het Engels gegeven. Ook wordt er van de leerlingen verwacht dat zij presentaties in het Engels geven. Het spreekt voor zich dat vaardigheid in het Engels daarbij een groot voordeel is. Reden genoeg voor Eemsdeltacollege om leerlingen die graag een uitdaging aangaan, het Cambridge programma aan te bieden. De leerlingen krijgen, in hun vrije tijd ,twee jaar lang wekelijks extra les in Engelse taalvaardigheid.

100 % geslaagd

Ze zijn allemaal geslaagd voor het examen. E zijn 21 leerlingen die een FCE (First Certificate) en 14 leerlingen die een CAE (Certificate of Advanced English) hebben behaald. Deze inspanning werd op dinsdag 26 september 2017 met een certificaat bekroond.

Universiteit van Cambridge

De universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal gelden als standaard. De wereldwijd erkende examens worden ook wel aangeduid als ESOL-examens (English for Speakers of Other Languages). Deze examens zijn alleen bedoeld voor mensen die de Engelse taal niet als moedertaal hebben. Jaarlijks doen wereldwijd 5,5 miljoen mensen mee aan een Cambridge kwalificatie of examen.

Volg ons op

11,142FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten