7.3 C
Delfzijl
15 mei 2021 04:56

Aline Bos uit Zeerijp wint de kinderwedstrijd van loppersumversterkt

Loppersum – Een aantal weken geleden riep de gemeente Loppersum basisschoolleerlingen op om hun ervaringen met aardbevingen of de versterking van hun huis of hun school te delen. Ze vroegen aan de leerlingen: wat is er voor jou veranderd, wat vond je spannend, eng of mooi?  Maak hier een verhaaltje, gedicht of een tekening van en stuur het in.

Er kwamen prachtige, ontroerende en kleurrijke kunstwerken. De jury heeft de inzendingen bekeken en beoordeeld op creativiteit, herkenbaarheid van het thema aardbevingen en originaliteit. Unaniem kwam de jury tot de conclusie dat Aline Bos uit Zeerijp de wedstrijd moest winnen. Ze maakte een mooi gedicht en bouwde van snoep een origineel bouwwerk. Daarmee wint zij een iPad! En de klas van Aline krijgt een gastles van Veiligheidsregio Groningen over aardbevingen.

Daarnaast waren er nog twee eervolle vermeldingen voor Sofie Prins uit Garrelsweer en voor Eline Poelstra uit Loppersum.

Wethouder Bé Schollema: ” Ik vind het belangrijk dat we ook luisteren naar wat de gaswinning doet met de kinderen uit onze dorpen, wat hun beleving is. Want de aardbevingen hebben nogal effect op ze, dat hoor ik als ik kinderen spreek en dat heb ik ook weer gemerkt toen ik alle kunstwerken zag en de gedichten las. Deze hele generatie groeit op met de aardbevingen. Dus laten we aandacht hebben voor wat onze jeugd beleeft en ervaart.”

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen

Populaire berichten