Albert Heijn’s eerste franchisewinkel in Appingedam weer helemaal als nieuw

Appingedam – Albert Heijn Appingedam is weer open. De ondernemers Erik en Jolanda Banus knipten samen met hun kinderen het lintje door. De supermarkt heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. Klanten vinden er een ruimer assortiment aan verse producten en afrekenen gaat sneller door maar liefst vijftien zelfscankassa’s.

“De winkel is prachtig geworden”, vertelt ondernemer Erik Banus enthousiast. “De reacties zijn zeer positief. Klanten zijn verrast door de nieuwe, ruime inrichting en de uitbreiding van ons versassortiment.”

De eerste franchisenemer van Albert Heijn
Albert Heijn Appingedam is de allereerste franchisewinkel van de supermarktketen. Toen de groothandel waar supermarkteigenaar Abel Banus zijn producten inkocht in maart 1981 failliet ging moest hij snel handelen om zijn winkel voort te kunnen zetten. Er was maar één partij waarmee hij graag in zee zou gaan. Dat was Albert Heijn, die op dat moment geen franchisewinkels had, maar er wel over aan het nadenken was. Abel Banus belde zelf naar het hoofdkantoor om te vragen of “hij het AH logo op zijn pui mocht voeren” en zo ging het balletje rollen. Op 11 juni 1981 opende Albert Heijn Appingedam de deuren. Ondertussen is de zoon van Abel, Erik Banus, de eigenaar en gaan ook vandaag de vernieuwde Etos en Gall en Gall bij de winkel in Appingedam open. “Het is een bijzonder moment dat we vandaag, bijna 40 jaar later, opnieuw deze winkel met het nieuwste concept van Albert Heijn openen,” zegt de ondernemer trots.  

Vers
Bij binnenkomst word je direct verrast met een wereld van verse groente en fruit. Er is ‘dry misting’, een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Kiezen voor vers, gezond en lekker eten kan er altijd, mede dankzij een brede selectie verspakketten en kant-en-klaarmaaltijden. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vers brood, gebak, verse noten, vleeswaren, kaas, worsten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes.

Innovaties
Naast de vijftien nieuwe zelfscankassa’s heeft Albert Heijn Appingedam ook beeldschermen in de winkel en elektronische schapkaartjes. Supermarktmanager Els Heethuis: “We kunnen onze klanten nu nog meer inspireren met de grote beeldschermen met informatie over lekkere seizoensproducten en verrassende recepten. En met elektronische schapkaartjes kan sneller worden ingespeeld op veranderingen in het assortiment.”

Albert Heijn Appingedam is open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 21:00 uur en zondag van 11:00 tot 18:00 uur.

Back to top button