13.7 C
Delfzijl
19 april 2021 19:46

AkzoNobel verkoopt Chemietak aan Amerikaanse Carlyle Group

KlussenKlussen
AutoAuto
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
StudieboekenStudieboeken
Vaker kopenVaker kopen
ComputerComputer
Mode 2021Mode 2021

Delfzijl – AkzoNobel verkoopt zijn haar onderdeel Specialty Chemicals voor ruim tien miljard euro aan de Amerikaanse investeerder Carlyle en het Singaporese investeringsfonds GIC. Daaronder vallen ook de activiteiten van AkzoNobel op het Chemiepark in Delfzijl.

Thierry Vanlancker, CEO AkzoNobel, zegt: “Vandaag hebben we een mijlpaal bereikt met het creëren van twee gerichte, goed presterende ondernemingen die waarde opleveren voor alle belanghebbenden. We hebben vastgehouden aan onze inzet om het onderdeel Specialty Chemicals af te splitsen en heeft dat op schema gedaan.

We zijn verheugd de aankondiging te mogen doen van de verkoop van Specialty Chemicals aan The Carlyle Group en GIC. We geloven dat het onderdeel goed gepositioneerd is om groei mogelijkheden te pakken en verder de prestaties te verbeteren. Carlyle heeft aanzienlijke ervaring in de chemische industrie en een bewezen staat van dienst als het gaat om gezondheid, veiligheid, innovatie en duurzaamheid.”

Op basis van het balans aan het einde van het jaar verwacht AkzoNobel een cash betaling te ontvangen van €8,9 miljard. Na aftrek van de kosten van de overeenkomst en afsplitsing zullen de netto opbrengsten rond €7,5 miljard bedragen. Het overgrote deel van de netto opbrengsten zal uitgekeerd worden aan de aandeelhouders. Daarmee hoopt AkzoNobel hen tevreden te stellen nadat een mogelijk lucratieve overname van het gehele bedrijf door branchegenoot PPG Industries vorig jaar niet doorging. Volgens het chemieconcern moet de verkoop voor het einde van het jaar worden afgerond.

Overnamekandidaten
Carlyle moest het in de overnamestrijd opnemen tegen rivalen als Apollo Global Management, een combinatie van Bain Capital met Advent International en het Nederlandse HAL Investments.

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten