10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 11:20

Afvalkrant in Het Hogeland als antwoord op inwonersvragen

Het Hogeland – Woensdag 2 december ontvangen inwoners van Het Hogeland de afvalkrant ‘Meer doen met minder afval’. De gemeente hoopt hiermee vragen van inwoners over het nieuwe afvalsysteem Diftar+ en alle gevolgen daarvan te kunnen beantwoorden.

Met ingang van 1 januari 2020 wordt in Het Hogeland Diftar+ voor het afval ingevoerd. De inwoners betalen dan naast een vast bedrag, voor de grijze container per kilo en per lediging. De krant geeft antwoord op de vele vragen die over het nieuwe afvalsysteem zijn binnengekomen. Voor eventuele nieuwe vragen van inwoners heeft de gemeente een mailadres geopend: minderafval@hethogeland.nl

Het afval de inzameling ervan en de kosten gaat iedereen aan. De gemeente heeft daarom extra inspanningen gedaan om alle inwoners van een krant te voorzien. Op 2 december wordt de afvalkrant als bijlage verspreid bij de Noorderkrant. Inwoners die buiten de bebouwde kom, in een kleine kern of in het buitengebied wonen en geen Noorderkrant in de brievenbus krijgen, ontvangen de afvalkrant deze week per post.

Inwoners met een nee/nee sticker op de brievenbus kunnen de afvalkrant telefonisch aanvragen via 088-3458888. De krant ligt ook bij de afhaalpunten van de Noorderkrant. Ten slotte is de krant ook online te lezen in een bladerbare versie op hethogeland.nl/afval.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten