fbpx
4.4 C
Delfzijl
2 december 2020 22:04

Aftrap campagne de alcoholbewuste sportkantine

Uithuizen – Met het overhandigen van het BOB materialen pakket aan Elske Doff van kantine de Mencke in Uithuizen, heeft wethouder Harald Bouman het officiële startschot voor het project ‘De alcoholbewuste sportkantine’ gegeven.

De aftrap vond zaterdag 11 maart plaats tijdens de wedstrijd SV de Heracliden 1 – v.v. Middelstum op sportpark Uithuizermeeden. De bezoeker maakte daar kennis met de alcoholbewuste sportkantine waar ook het BOBcampagneteam aanwezig was.

Achtergrond project

Dit project is in het leven geroepen door Eemsmond 100% FIT en is erop gericht om aandacht te vragen voor een verantwoord schenkbeleid binnen de sportkantines in de gemeente Eemsmond. De focus ligt op alcoholvrij rijden, na het sporten.

Om de sportverenigingen te stimuleren tot verantwoord alcoholgebruik, zet de gemeente Eemsmond in op een alcoholbewust beleid. Hierbij sluit men aan bij bestaande landelijke campagnes, zoals de BOB-campagne.

‘De alcoholbewuste sportkantine is gebaseerd op vier pijlers: de Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA), aanbieden van een cursus sociale hygiëne, extra onder de aandacht brengen van de BOB-campagne en adviesgesprekken m.b.t. het opstellen van een alcoholbewust beleid.

Volg ons op

10,597FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten