0.8 C
Delfzijl
5 maart 2021 04:50

Afgelopen nacht kouder dan in hele winter

Nederland – Met een minimumtemperatuur van -6,1 graden in Woensdrecht was het afgelopen nacht kouder dan in de hele winter. De laagste temperatuur van het winterhalfjaar was tot dusver -5,4 graden. Deze temperatuur werd gemeten op 21 januari. In De Bilt daalde het kwik afgelopen nacht naar 0,6 graden.

Dat het nu kouder is dan in de winter heeft te maken met een oostenwind die afgelopen dagen vrij koude lucht vanaf de Noordpool naar ons land heeft geblazen. In tegenstelling tot de voorgaande nachten waaide het afgelopen nacht beduidend minder hard, waardoor het meer kon afkoelen. In de winter kwam de wind voornamelijk uit het westen of zuidwesten. Dat leverde bij ons relatief hoge temperaturen op, doordat de wind over het relatief warme water van de Noordzee blies.

Koude nachten nog niet voorbij
Tot en met de nacht naar vrijdag vriest het ’s nachts in een groot deel van het land. Alleen op de Wadden en de westelijke kustregio’s komt de minimumtemperatuur rond of iets boven het vriespunt uit.

Komend weekend volgt een aantal minder koude nachten. De wind neemt namelijk toe en er is meer bewolking. Dit voorkomt dat de temperatuur fors daalt. De minima komen op veel plaatsen een paar graden boven nul uit. Na het weekend neemt de kans op nachtvorst opnieuw toe.

Volg ons op

10,944FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten