fbpx
14.1 C
Delfzijl
woensdag 08 juli 2020
Home Algemeen Actie voor baby’s ter ere van 10 jaar BoekStart in de bibliotheek

Actie voor baby’s ter ere van 10 jaar BoekStart in de bibliotheek

Groningen – Voorlezen is onmisbaar voor de taalontwikkeling van kinderen. “Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen”, zegt Gonny Apol van Biblionet Groningen. “De Groningse bibliotheken bieden daarom het BoekStart programma aan. Kersverse ouders maken hun baby gratis lid van de bibliotheek en krijgen een leuk koffertje met leesboekjes cadeau.

Jubileum: 10 jaar
Dit jaar is het 10 jaar geleden dat het eerste BoekStartkoffertje werd uitgereikt aan kersverse ouders die hun baby lid maakten van de bibliotheek. Om dat te vieren organiseert Biblionet Groningen van 10 tot en met 29 september een actie voor baby’s die nog geen lid zijn van de bibliotheek. Alle nieuwe leden maken kans op het vinden van een Gouden waardebon.

In totaal reikten de Groningse bibliotheken al ruim 12.000 keer een BoekStartkoffertje uit aan ouders die hun baby inschreven als lid van de bibliotheek.

De Gouden waardebon
Om het succes van tien jaar BoekStart te vieren organiseren de Groningse bibliotheken de Gouden waardebonactie. Wie in de actieperiode (van 10 tot en met 29 september) zijn of haar baby lid maakt van de bibliotheek en in het BoekStartkoffertje een Gouden waardebon vindt, ontvangt een leuk prijzenpakket. Alle bibliotheken in de provincie Groningen doen mee aan deze Gouden waardebonactie.

BoekStart
Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Voorlezen versterkt bovendien de band met je kindje. Vanuit deze gedachten is BoekStart ontstaan, een programma waarin kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken kunnen genieten. Vanaf het moment dat een kind drie maanden is, kun je al samen met je baby lezen: plaatjes kijken, praten en zingen.

Speciaal voor de kleintjes
In de meeste bibliotheken is een speciale collectie voor baby’s en zijn er regelmatig voorleesuurtjes waar ouders en verzorgers met hun baby welkom zijn. Een groot aantal van de Groningse bibliotheken organiseert maandelijks een Ouder & Kind Café voor jonge ouders en hun kinderen van 0 tot 4 jaar. In het BoekStart-project werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen.

Advertenties