Actie scholen, kinderopvang en ondernemers Appingedam voor Oekraïne brengt €4375 op

Appingedam – De kinderen van de Olingertil (Kinderopvang Kids2B, c.b.s. De Citer en o.b.s. Jan Ligthart) praten al geruime tijd over de verschrikkelijke berichten uit Oekraïne. Ze zijn enorm begaan met het lot van de mensen in Oekraïne en de vluchtelingen uit Oekraïne. Binnen de Olingertil is al (in samenwerking met de ouders) een inzamelingsactie opgezet waarbij voedsel en kleding is ingezameld en inmiddels is alles op transport naar Oekraïne gezet. 

Toch voelde dat voor de groepen 8 van c.b.s. De Citer en o.b.s. Jan Ligthart alsof ze nog niet genoeg hadden gedaan. Ze kwamen daarom op het idee om een markt te organiseren om geld op te halen voor mensen uit Oekraïne.

Via de organisator van de inzamelingsactie hoorden ze van de school Swieta Katarzyna in Polen, waar veel Oekraïense kinderen worden opgevangen. De Poolse leerlingen krijgen tussen de middag een warme maaltijd van de school, echter voor de Oekraïense vluchtelingen is daar geen geld voor. De leerlingen wilden de Oekraïense kinderen, die daar worden opgevangen, graag helpen.

Ook druppelen er steeds meer Oekraïense vluchtelingenkinderen de scholen van Eemsdelta binnen. Deze kinderen komen in een vreemde omgeving en hebben huis en haard achtergelaten. De leerlingen van de Olingertil wilden ook deze kinderen helpen en zodoende hebben ze er dus voor gekozen om de opbrengst aan twee doelen te doneren.

Dit initiatief kwam meer mensen ter ore. De ondernemers van Marketing Stad Appingedam, hoorden hiervan en zegden vooraf al hun steun toe. De ondernemers wilden graag een bijdrage aan leveren en hebben een royale donatie van €500 gedaan.

Ook uit andere hoeken kwamen donaties binnen. Leerlingen van c.b.s. De Triangel hoorden van de actie en besloten spontaan om het ingezamelde geld (€140) van hun lege-flessen-actie ook aan deze doelen te doneren. Kinderopvang Kids2B en de leerkrachten van de Olingertil doneerden respectievelijk €250 en 125€. In totaal is er een mooi bedrag van €4375 opgehaald.

Op donderdag 28 april vond een overhandigingsmoment plaats in de raadzaal van Delfzijl. Hierbij aanwezig waren voorzitter Gert de Groot van Marketing Stad Appingedam, medewerkers en leerlingen van kinderopvang Kids2B, c.b.s. de Citer en o.b.s. Jan Ligthart.

Burgemeester Ben Visser en de vertegenwoordigster van de Poolse school Swieta Katarzyna, mevrouw Dominika Kowalik, mochten beiden een bedrag van €2187,50 in ontvangst nemen.

De donatie aan de gemeente Eemsdelta zal worden gegeven aan stichting Leergeld en stichting Jeugdfonds Sport en Cultuur. Deze stichtingen zullen het geld gericht gaan inzetten ten behoeve van de Oekraïense kinderen die binnen de gemeente Eemsdelta worden opgevangen.

Back to top button