fbpx
18.2 C
Delfzijl
zondag 31 mei 2020
Home Algemeen Acantus; Draagconstructie Dijkzichtflat hoeft niet te worden versterkt

Acantus; Draagconstructie Dijkzichtflat hoeft niet te worden versterkt

Delfzijl – De draagconstructie van de Dijkzichtflat in Delfzijl heeft geen versterking nodig om bestand te zijn tegen aardbevingen. Dit blijkt uit onderzoek dat de afgelopen jaren is uitgevoerd. Dat meld woningbouwcorporatie Acantus, eigenaar van de flat, naar aanleiding van de commotie die afgelopen week is ontstaan over de Kustwegflats.

Wel wordt in het inspectierapport geadviseerd een aantal elementen beter vast te zetten, zodat dit ook bij een zware aardbeving van 5.0 niet los kan raken. Het gaat dan onder meer om de opbouw van de liftschacht, de wanden van de lift op de bovenste drie verdiepingen en om gallerijplaten.

Daarnaast lijkt het erop dat ook de binnenwanden voor de zekerheid beter moeten worden vastgezet aan de muren in de appartementen. Via inspecties binnenin de woningen moet nog blijken of deze voorgestelde maatregel toepasbaar is.

De Dijkzichtflat is onderzocht als pilot van NAM naar de aardbevingsbestendigheid van meerlaagse gebouwen. De uitkomsten van het onderzoek zijn niet geldig voor andere gebouwen.

Advertenties