fbpx
10.9 C
Delfzijl
donderdag 04 juni 2020
Home Algemeen Acantus bouwt eerste NOM-appartementen aan de Spoorstraat in Delfzijl

Acantus bouwt eerste NOM-appartementen aan de Spoorstraat in Delfzijl

Delfzijl – Acantus start naar verwachting in het voorjaar van 2019 met de bouw van het appartementencomplex aan de Spoorstraat in Delfzijl. Dit complex wordt één van de eerste appartementencomplexen in Nederland met Nul-op-de-Meter (NOM). Dit betekent dat de appartementen minstens evenveel energie opwekken als dat de appartementen en de huishoudens gaan verbruiken. Het complex wordt dus erg duurzaam met lage woonlasten én het biedt perspectief aan Delfzijl.

Er komen 15 sociale huurappartementen. De 3-kamerappartementen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens en zijn Nul-op-de-Meter, gasloos en aardbevingsbestendig. Inmiddels is bekend dat bouwbedrijf Friso het complex gaat bouwen en dat het waarschijnlijk in het voorjaar van 2020 wordt opgeleverd.

Het ontwerp van het complex is vanaf het begin in afstemming met direct omwonenden uitgewerkt. Anita Tijsma: “We kijken nu al uit naar de oplevering van dit bijzondere complex op deze unieke plek. We weten dat mensen lang op deze bouw hebben moeten wachten. Daarom zijn we extra blij dat we nu bouwen. Acantus bouwt de komende jaren veel nieuwe huurhuizen op andere plekken in Delfzijl, zoals de Schrijversbuurt.  Ook hier betrekken we belangstellenden bij het nieuwbouwproces.”

Advertenties