Aanzienlijke uitbreiding bio-stoomleiding

Farmsum – De stoomleiding tussen Eneco Bio Golden Raand en AkzoNobel die in februari 2017 officieel in gebruik genomen is, wordt nu al weer uitgebreid met een lengte van ca. 800m. Via deze uitbreiding gaat EEW de extra stoom, die zij gaat produceren, leveren aan AkzoNobel op het Chemie Park Delfzijl. De voorbereidingen voor deze uitbreiding van het stoomnet zijn inmiddels afgerond en vanaf eind maart kan de aanleg starten. Op dit moment vindt de aanbesteding plaats.

Als alles volgens planning loopt, zal deze uitbreiding gereed zijn in oktober 2018. Dan worden de installaties van EEW en AkzoNobel aangesloten, zodat deze uitbreiding vanaf december 2018 in gebruik genomen wordt.

Aanvullende leiding
Het gaat hier heel specifiek om een nieuw, aanvullend stuk leiding tussen Eneco Bio Golden Raand en EEW. Het bestaande traject, dat 2.400 meter lang is, loopt van Eneco naar AkzoNobel.

Uitbreiding industriewaterleiding Oosterhorn
De industriewaterleiding tussen AkzoNobel en Evonik is uitgebreid met ca.  3.200m om zo ook bedrijven aan de oostzijde van het industriegebied Oosterhorn te kunnen voorzien van industriewater. Naar verwachting sluit Zeolyst eind maart aan op deze uitbreiding van dit industriewaternet. Het industriewater komt vrij bij AkzoNobel en het gebruik door andere bedrijven van dit water zorgt er voor dat deze andere bedrijven minder drinkwater hoeven te gebruiken in hun proces.

Back to top button