4.1 C
Delfzijl
18 april 2021 02:19

Aanschuiven in de dorpen… krijgt vervolg

Vaker kopenVaker kopen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
ComputerComputer
AutoAuto
StudieboekenStudieboeken

‘t Zandt – Sterke dorpen met gelukkige inwoners! Met dit doel  zijn de medewerkers van diverse organisaties en de gemeente Loppersum met het volkswagenbusje ‘Neef Herbert’,  een aantal dorpen in geweest onder de naam “Aanschuiven in….”.

Ervaringen
Wethouder Bé Schollema: ”Tot nu toe hebben we de dorpen Middelstum, Garrelsweer, Zeerijp en Stedum bezocht. De inwoners zijn verrast over het feit dat wij naar hen toekomen in plaats van andersom. Het wordt ervaren als een laagdrempelige manier van contact maken, waarbij er ruimte is voor achtergrondinformatie en levensverhalen. Een van de inwoners gaf als reactie: Komen jullie vaker terug? Dat zou leuk en goed zijn!“Wat ons opviel in de gesprekken is dat inwoners trots zijn op hun dorp. Vaak kwam terug dat er veel sociale initiatieven zijn, maar dat het belangrijk is dat je als inwoner zelf de eerste stap zet. Een ander onderwerp wat veel aan bod kwam was de leefbaarheid in het dorp voor ouderen. Daarnaast is er in de dorpen behoefte aan activiteiten voor jongeren.”

Nationaal Programma Groningen
In augustus gaan we opnieuw op pad met ‘Neef Herbert’. We starten in ‘t Zandt op 20 augustus. In alle gesprekken staat de vraag : “Wat heb je nodig om goed te kunnen leven?” centraal. Daarbij mag groots gedroomd en gedacht worden. De ideeën worden o.a. gebruikt voor het opstellen van projectaanvragen die worden ingediend bij het Nationaal Programma Groningen (NPG). Het NPG moet ervoor zorgen dat Groningen een toekomstbestendig en leefbaar gebied blijft met behoud van de eigen identiteit waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Met de aanwezigheid van ‘Neef Herbert’ spreken we heel veel verschillende mensen. Sommigen lopen toevallig langs onderweg voor een boodschap, anderen komen doelbewust naar ons toe en willen het over iets specifieks hebben. Door middel van sport- en muziekevenementen gaan we ook met de jeugd in gesprek. Op deze manier hopen we zoveel mogelijk mensen te spreken, zodat het een programma wordt dat samen met onze inwoners tot stand is gekomen en het ‘ons’ programma is. We hebben de inwoners hiervoor nodig en alle ideeën met betrekking tot leefbaarheid zijn welkom!

Aanschuiven in…
“Aanschuiven in…” is een initiatief van de gemeente Loppersum, maar we werken vooral en zoveel mogelijk sámen met Stichting Welzijn en Dienstverlening, Healthy Ageing Network Northern Netherlands, woningcorporaties, dorpshuizen, dorpsverenigingen, dorpsbelangen, Vereniging Groninger Dorpen en iedereen die zich inzet voor sterke dorpen met gelukkige inwoners. Geïnteresseerde partijen zijn van harte welkom om ook mee te doen.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten