7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 03:58

Aanpak overlast roeken in Middelstum, Loppersum en Stedum

Stedum – In de dorpen Middelstum, Loppersum en Stedum is de aanwezigheid van grote zwermen roeken een ergernis van veel inwoners. De gemeente probeert ze te verdrijven en hopen dat ze gaan nestelen en broeden in bosschages die liggen in een landelijke omgeving zonder gebouwen. Ook gaan ze een aantal nesten verwijderen, zodat de roeken andere nestplaatsen gaan zoeken.

In opdracht van de gemeente gaat een groep vrijwilligers de komende weken aan de slag met het verdrijven van roeken in de drie dorpen. Aan het einde van de dag -bij het invallen van de duisternis- gaan de vrijwilligers met megafoons en VAP’s (Vogel Afweer Pistolen) op pad. De megafoons bootsen het geluid van een roek na. De VAP’s geven een knallend geluid. Het doel hiervan is om onrust te creëren bij de vogels. Deze middelen zorgen voor minimaal overlast bij mens en andere dieren. De maatregelen zijn toegestaan volgens de Wet natuurbescherming.

Aanmelden als vrijwilliger?
De gemeente zoekt vrijwilligers die mee willen helpen met het verdrijven van de roeken. U kunt zich aanmelden bij het KlantContactCentrum van de gemeente Loppersum via gemeente@loppersum.nl of 0596-54 8200. Ook voor vragen of bij eventuele overlast kunt u contact opnemen met de gemeente.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier

Populaire berichten