12 C
Delfzijl
19 april 2021 11:08

Aanmelden voor opkoopregeling Nationaal Coördinator Groningen kan vanaf vandaag

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Vaker kopenVaker kopen
KlussenKlussen
AutoAuto
StudieboekenStudieboeken
ComputerComputer
Mode 2021Mode 2021

Noord-Nederland – Woningeigenaren met een huis in de kern van het aardbevingsgebied kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor het opkopen van hun woning. Aanmelden voor het Koopinstrument kan van 15 februari tot en met 16 maart 2018 via het aanmeldformulier op de website van Nationaal Coördinator Groningen.

De selectie vindt plaats in april 2018. Daarna horen de aanvragers of ze zijn geselecteerd voor deelname aan het Koopinstrument.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het Koopinstrument geldt een aantal voorwaarden. Zo moet de woning in de kern van het aardbevingsgebied staan, namelijk binnen de 0,2 PGA-contour (KNMI-kaart 2015). Daarnaast moet de woning een aaneengesloten periode van minimaal twaalf maanden aantoonbaar openbaar te koop staan. Verder moet de aanvrager eigenaar zijn van de woning of deze via een erfenis hebben gekregen.

Bijzondere omstandigheden

Woningeigenaren met bijzondere omstandigheden krijgen voorrang bij het opkopen van de woning. Zij krijgen voorrang boven de eigenaren waarvan de woning alleen langdurig te koop staat. Bijzondere omstandigheden zijn bijvoorbeeld een medische indicatie, familieomstandigheden of woon-werkafstand. Als er meer aanvragen binnenkomen dan er budget beschikbaar is, zijn de woningen die het langst te koop staan als eerst aan de beurt.

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten