1.4 C
Delfzijl
5 maart 2021 21:29

Aanleg multifunctionele ijs-en atletiekbaan en park bij dorpshuis Garrelsweer

Garrelsweer – Na een aantal jaren van voorbereiding start de uitvoering van de multifunctionele ijs-en atletiekbaan en park in Garrelsweer.

Er is een inrichtingsplan gemaakt waarin het dorpshuis en het terrein erachter een nóg centralere ontmoetingsplek, voor jong en oud, in het dorp krijgt. De velden achter het dorpshuis zullen hiervoor worden heringericht tot o.a. een multifunctionele sportieve accommodatie. Vanuit het dorpshuis even een frisse neus halen met een wandeling over het veld tussen de bomen en bijen.

Voor de sportieveling biedt het plan een ijs-en atletiekbaan. In de zomer geschikt als volleybal- en voetbalveld. Het plan voorziet o.a.in een groene dorpsplaats, wandelpad met bankjes, oud Groninger fruitbomen, bijenstal en bessenstruiken.

De start van de uitvoering zou plaatsvinden door een openingshandeling van de wethouders van de gemeente Loppersum en een actie van NLDoet. Door de uitbraak van het coronavirus is dit afgelast.

Aannemer Beukema uit Onderdendam is belast met de uitvoering. Het ontwerp van het plan is met hulp van KNHM en Arcadis gemaakt en financiële ondersteuning door de gemeente Loppersum, NAM, NPG, Fonds Eemsmond, Rabobank en de provincie Groningen. De verwachting dat de uitvoering deze zomer gereed is en hopen een feestelijke opening mogelijk is.

Volg ons op

10,944FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten