zaterdag 18 september 2021
19.9 C
Delfzijl

75e editie van de Schildweek met succes verlopen

spot_img

Steendam – Onder perfecte omstandigheden heeft de 75e Schildweek plaats gevonden! Mede door de goede samenwerking met De Tijd Schildmeer, Hofparken , de sponsoren en de medewerking van vele vrijwilligers was het mogelijk dit fantastische evenement voor jong en oud weer neer te zetten voor de 75e keer.

Vele bezoekers bezochten afgelopen week de wateren en waterrand van het Schildmeer op zoek naar vertier. De zeilers hebben alle weer types en windsterktes gehad. Van de 9 geprogrammeerde wedstrijden zijn er in totaal 8 wedstrijden gevaren. Op donderdag de laatste dag was er helaas te veel vind om de zeilers een wedstrijd te laten zijn. In totaal zijn er 8 wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen.

Uitslagen
Jeroen de Groot en Damy Jansen zeilden met een ruime voorsprong naar de titel van de 75e Schildweek in de 16m2 Klasse. Theo Dik en Melle Heerlien zeilde naar de tweede plaats gevolgd door Rogier Slopsema en Greed Smid gingen met de derde prijs naar huis. 


In de Laser Standaard klasse heeft Iwan Daniëls de Schildweek gewonnen voor Joost Steenbeek en Robbie Hattuma.

In de jeugd klasse hadden we strijd in de Flits en Splash klasse. In de Splash klasse Yvon de Jong de snelste voor Julia Paardekooper en Lars Zuur.

In de Flits klasse hebben Judith Jasper en Niels Schurer hoofdprijs mee naar huis genomen. Voor Jasmijn & Jan Drenth en Jeanet Engelsma en Sanne Boekel. In de Flits C klasse was het tot aan de laatste wedstrijd erg spannend wie met de hoofdprijs naar huis zou gaan. Uiteindelijk zijn dat Niels Gerlofs en Tessa Vroege geworden voor de gebroeders Coen & Tjalling Bijlsma. Als nummer drie Merle en Jarne Werkhoven.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten