fbpx

75e editie van de Schildweek gaat vanavond officieel van start

Steendam – De Schildweek gaat bijna van start. Voor de 75e keer wordt deze bekende zeilweek gehouden op het Schildmeer van 13 tot en met 29 juli. Dit jaar is het thema van de Schildweek ‘Wind daar krijgen wij energie van’.

Op vrijdagavond 23 juli zal de Schildweek worden geopend bij de Tijd Schildmeer door Cas König CEO van Groningen Seaports door middel van het ontsteken van een waterstofvlam. Vanaf zaterdagmiddag starten de wedstrijden voor alle deelnemers. In totaal zullen er tot en met donderdag 9 wedstrijden worden gevaren.

Er wordt gezeild in allerlei klassen. Bij de jeugd zijn dat de Optimist, Flits, Splash en Laser.  Deze klassen zijn met grote groepen vertegenwoordigd dit jaar. Bij de volwassen zeilers is dit jaar de Zestienkwadraat klasse aanwezig met minimaal 25 boten. Zij zullen samen met de Top klasse aan de start verschijnen. Dit jaar doen voor het eerste de twaalfvoetsjollen mee aan de Schildweek.


Net als de laatste Schildweek zijn de Windsurfers dit jaar aanwezig bij de Schildweek. In het weekend zullen zo’n 25 Windsurfers aan de start verschijnen.

Door de huidige maatregelen hebben wij helaas moeten besluiten dat het randprogramma voor deze 75e Schildweek er anders uit ziet dan dat wij gewend zijn, geen grote gezamenlijk barbecue en feestavonden. Gelukkig kunnen we voor de jeugd nog de nodige activiteiten organiseren met onder andere een zeskamp en een nachtwedstrijd.

Back to top button