7,5 miljoen voor nieuwe staalfabriek in Eemshaven

Eemshaven – Staalbedrijf Van Merksteijn uit Almelo krijgt 7,5 miljoen euro subsidie voor de vestiging van een nieuwe productiefabriek voor walsdraad in de Eemshaven. Deze investering moet 280 banen opleveren. De subsidie komt voort uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

Hergebruik van schroot
Van Merksteijn uit Almelo is een van de grootste producenten ter wereld van wapeningsstaal en hekwerken. Het bijzondere is dat de nieuwe fabriek walsdraad gaat maken van staalschroot. Zo wordt staalafval opnieuw gebruikt. De vernieuwende manier van produceren zorgt voor een veel lager energieverbruik en minder uitstoot van CO2. De vestiging van het staalbedrijf past goed in het vestigingsbeleid van de provincie en onze ambities voor een duurzame en circulaire economie.

Van Merksteijn koos voor de Eemshaven onder meer vanwege de goede bereikbaarheid en de beschikbaarheid van goed opgeleid en gemotiveerd personeel. De fabriek in de Eemshaven beslaat straks 50 hectare grond. De bouw van de fabriek gaat twee en een half jaar duren. In 2021 wordt de fabriek in gebruik genomen.

Back to top button