70 basisschoolleerlingen onderzoeken waterkwaliteit Appingedam

Appingedam – Leerlingen van cbs de Triangel en obs de Vuurvlinder hebben woensdag 20 juni de waterkwaliteit  van de vijver aan de Meedensingel in Appingedam onderzocht. 70 basisschoolleerlingen gingen gewapend met schepnet en vishengel op onderzoek uit. Wat leeft er in het water? En wat zegt dat over de waterkwaliteit? De leerlingen werden begeleid door waterexperts en vismeesters.

Baggerbedrijf J.P. Schilder voert in opdracht van het waterschap Noorderzijlvest baggerwerk-zaamheden uit in het Damsterdiep. Met de slootjesexpeditie willen waterschap, baggerbedrijf en hengelsportfederatie de leerlingen betrekken bij de werkzaamheden en ze bewust maken van water en de waterkwaliteit in hun leefomgeving.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1627″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button