fbpx
6.2 C
Delfzijl
zondag 26 januari 2020
Home Agenda tips 7 juli: cultuurfestival UITdagend in Delfzijl

7 juli: cultuurfestival UITdagend in Delfzijl

Delfzijl – Proeven van kunst en cultuur: op zaterdag 7 juli is in het centrum van Delfzijl festival UITdagend. Een uitmarkt vol live muziek, dans, poëzie, een kunstmarkt en verschillende creatieve workshops. De dag wordt afgesloten met een swingend Popkorenfestival.

Het festival is een ontmoeting tussen bezoekers en de vele cultuuraanbieders- en makers uit de omgeving. De bedoeling is dat men kan zien, horen, voelen en uitproberen wat er mogelijk is op cultureel gebied. Meedoen aan een workshop papierscheppen, handlettering, pyrografie of djembé? Je kans grijpen op het open podium van Art Carnivale met een liedje, een verhaal of een gedicht? Of meelopen met de Instagramtour van Bianca Kiel, en zo zelf foto’s van bijzondere plekjes in Delfzijl maken met je smartphone? Het kan allemaal.

Wil je liever van een afstandje genieten? Kom dan naar optredens van o.a. Bert Hadders & Joost Dijkema, de folkband Niceville, singer-songwriter Steven Prins, het Magellan Koor, zangduo Vera & Wout, Kunstbende, de leerlingen van dansdocente Rianne Wiersma of poëet Koos Cleveringa. Bibliotheek Delfzijl doet mee met een kleine voorleessessie door de kinderen die op hun school wonnen bij de nationale voorleeswedstrijd.

Verder zijn er deze middag verschillende straattheater acts te zien en worden de winkelstraten van het centrum omgetoverd tot een gezellige kunstmarkt met 25 kramen: kunstschilders, edelsmeden, keramiek, beelden, houtsnijden, glasbewerking, glas in lood. Verder kun je creatief op de foto in de Fotomobiel, een oude Renault Estafette omgetoverd tot fotostudio. In de Centrumkerk zijn concerten van collectief Kunstdelta, gebaseerd op muziekstukken van componist Rameau.

Het avondprogramma wordt gevuld door het Popkorenfestival, met als deelnemers Mixed Melody(Appingedam), Ripa (Zeerijp), True Colors (Delfzijl), Songbird(Uithuizen) en Singsation (Farmsum). Hier kan iedereen lekker meezingen met nummers als ‘Born to be Wild’ en ‘Don’t Stop Me Now’.

Voor wie méér dan cultuur alleen wil proeven, is er een sparerib op het Molenbergplein! Verschillende hotel-restaurants uit Delfzijl maken hun lekkerste recept en….de beste wint!

Advertenties

Advertenties