18.1 C
Delfzijl
10 mei 2021 21:04

6e Amasus Damster Jeugdtoernooi op 3 en 4 juni

Appingedam – Komend weekend vind al weer voor de zesde keer het Amasus Damster Jeugdtoernooi plaats in Appingedam. Op het Burg. Wellemansportpark zal wederom een drukte van belang worden met voetballende jeugd en bezoekers. Want ga maar na, in twee dagen zullen 125 ploegen hun opwachting maken verdeeld over alle leeftijdscategorieën. Op de vrijdagavond zal de oudste jeugd, zijnde de A- en B-junioren hun opwachting maken vanaf 18.30 uur. Tevens zal ook voor het eerst een meisjes D-poule van start gaan. Het meisjesvoetbal maakt niet alleen landelijke een grote groei door, ook bij de SJO DVC zal komend seizoen bij de E-pupillen, de D-pupillen en de C-junioren een team vertegenwoordigd zijn.

Zaterdagmorgen om 09.00 uur starten de allerkleinsten. Met 10 poules van ieder 6 teams zal het een drukte van belang worden bij deze F- en E-pupillen. Om deze drukte in goede banen te leiden zal een extra noodparkeerplaats worden gecreëerd om het grote grasveld naast de bestaande parkeerplaats van het sportpark. Kom tijdig en volg de aanwijzingen van de parkeerwachters en er is voor iedereen plaats. Hierna volgen op 13.00 uur de D- en C-junioren.

Afgelopen week werd de organisatie nog geconfronteerd met het afzeggen van alle teams uit Aurich in verband met nacompetitie verplichtingen. Deze zijn echter reeds vervangen, wat de nodige wijzigingen in de indelingen teweeg hebben gebracht. Desondanks is het toernooi, met voornamelijk veel regionale deelnemende verenigingen, weer goed bezet. Zoals de laatste jaren gebruikelijk neemt de voetbalschool FC Olti uit Kosovo ook weer deel met een aantal teams, komt er een F-pupillen team uit Heerjansdam en wordt er deelgenomen door een E-pupillen team van Kids United. Met name het enthousiasme van dit laatst genoemde team, bestaande uit kinderen met een lichamelijke of geestelijke handicap, is altijd een verrijking voor het jeugdtoernooi. Het gehele programma is terug te vinden op www.damsterjeugdtoernooi.nl

Dankzij de hoofdsponsor, de poule-sponsoren en de gemeente Appingedam is het gelukt de deelname en toegang gratis te houden. Op zaterdagmorgen er een schminkster aanwezig om de kinderen (gratis) te voorzien van mooie gezichtjes.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten