6de en laatste editie oldtimershow Unimog Team Schildwolde

Schildwolde – Dit jaar zal het Unimog Team Schildwolde voor het laatst een geweldige oldtimershow organiseren.

Op zaterdag 9 en zondag 10 september zijn er op het terrein aan de Hoofdweg 216 in Schildwolde weer honderden antieke voertuigen te bewonderen tijdens de Unimog Oldtimershow. Ter ere van de zesde editie wordt de zaterdag feestelijk afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.

10 jaar geleden heeft de vriendengroep van het Unimog Team uit Schildwolde voor het eerst een oldtimer dag georganiseerd. Al 5 jaar lang reisde het Unimog Team langs diverse oldimershows in Noord-Nederland. Om dit te vieren was het een leuk idee om zelf een oldtimer dag te organiseren. Met een oppervlak van 0.5 hectare was dit een droom die uitkwam.

Het tweejaarlijkse evenement werd in 2007 voor het eerst georganiseerd: 900 bezoekers bewonderden destijds de 150 voertuigen. In 2011 was dat aantal gestegen naar 3.200 bezoekers en 350 voertuigen. Hiermee groeide de Unimog Oldtimershow uit tot één van de grootste oldtimershows van Noord-Nederland. De organisatie van de Unimog Oldtimershow is in handen van een groep van elf vrienden uit Schildwolde en omstreken, waarvan de meeste in het bezit zijn van een oldtimer tractor of een oude Unimog (een kleine Duitse vrachtauto, waarvan het ontwerp dateert van kort na de Tweede Wereldoorlog)

Twee jaar geleden pakte de organisatie ook groots uit ter ere van hun 5-jarig jubileum. Veertig vrijwilligers waren toen op de been om het evenement in goede banen te leiden. Op de zaterdag waren de weersomstandigheden toen perfect en was het druk en gezellig. Tijdens deze editie waren er diverse trekkertrek demonstraties en was het grootste, in zijn geheel vervoerbare draaiorgel ter wereld, de ’Victory’ Het gehele weekend te bewonderen.

Er staat de bezoekers in 2017 ook weer een hoop spektakel te wachten. Naast de vele antieke auto’s, tractoren en vrachtwagens kan men genieten van allerlei demonstraties met ploegen en grondverzet. Helikopter rondvluchten. Hiervoor kan je een kaartje kopen vanaf 16 augustus Bij Dio drogist Lidy Bakker in Schildwolde. De kosten voor de rondvlucht bedragen 30 euro per persoon. De brandweer zal eveneens een aantal demonstraties verzorgen. De kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en voor mensen die slecht ter been zijn rijdt er een huifkar over het terrein. Het gehele weekend zijn in de grote schuur diverse op afstand bestuurbare schaalmodellen te bewonderen. Ook komt vaargroep Nienoord hun collectie radiografische boten demonstreren. Op zaterdagavond zal er een spectaculaire vuurwerkshow plaatsvinden ter ere van de zesde editie.

Alles wat wielen heeft en ouder is dan 25 jaar is welkom op het terrein: tractoren, Unimogs, auto’s, vrachtauto’s, motoren en bromfietsen. De inschrijving loopt goed. Er zijn dit jaar zelfs aanmeldingen binnengekomen vanuit België en Duitsland, maar het is nog steeds mogelijk om in te schrijven. Ook zal er een braderie worden georganiseerd, waarvoor eveneens nog diverse plaatsen beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld ondernemers met streekproducten. De entree voor de Unimog Oldtimershow bedraagt €5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Voor overige informatie, contact met de organisatie of het aanmelden van uw oldtimer kunt u terecht bij Folkert Groeneveld (06-53694803) of Harm Jan Haan ( 06-30381114). Voor het aanmelden van uw marktkraam of informatie hierover kunt u contact opnemen met Johan Achterhof ( 06-46916838) Aanmelden kan natuurlijk ook online via de website www.unimogteam.nl.

Voor de stichting Unimog Team Schildwolde  is dit dus de laatste keer dat ze de oldtimershow gaan organiseren. Het was een moeilijk besluit, het wordt steeds lastiger om iedere 2 jaar een oldtimershow van deze omvang te realiseren. Voornaamste oorzaak hiervan is de regelgeving die bij een evenement als deze komt kijken. De jonge jongens die er mee zijn begonnen zijn ook 10 jaar ouder geworden en hebben ze bijna allemaal een gezinnetje. Als vriendengroep lukt het nog één keer om er een hele mooie show van te maken.

Het is niet ondenkbaar dat er in 2019 weer een oldimershow in Schildwolde zal plaatsvinden. Maar dan onder een andere naam en andere mensen.

Back to top button